1. Ik heb wenkbrauwverf van twee verschillende merken en eigenlijk zijn ze allebei prima. De kit bestaat uit de verf plus een oxidant die je bij de verf voegt om deze gebruiksklaar te maken. Lees de instructies voor de verhouding. Ik gebruik een oud lenzendoosje om kleine hoeveelheden in te mengen, maar je kunt er natuurlijk van alles voor gebruiken.
Gebruik voor je wenkbrauwen altijd alleen speciale wenkbrauwverf (en dus geen haarverf).
2. Belangrijker dan het merk wenkbrauwenverf dat je gebruikt, is de kleur. Mijn eerste aankoop was te rood. Donkerbruin is mijn kleur. Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze. Twijfel je, ga dan eerder voor een lichte kleur. Je kunt altijd nog donkerder gaan.
3. Voordat ik ga verven, geef ik mijn wenkbrauwen de vorm die ik wil bereiken. Ik gebruik hiervoor een wenkbrauwpotlood. Volgens de experts moeten je wenkbrauwen perfect schoon en onopgemaakt zijn voordat je gaat verven omdat product de verf kan belemmeren om in te trekken.
4. Vervolgens maak ik de verf klaar en breng ik deze met een make-up kwastje op één van de twee wenkbrauwen aan. Ik heb ook een oud mascaraborsteltje geprobeerd maar vind een schuin, plat make-up kwastje prettiger. Omdat ik de verf maar heel kort laat inwerken, doe ik de wenkbrauwen één voor één. Dus verf aanbrengen op één wenkbrauw, laten intrekken en afhalen, en dan pas de ander. Zo weet ik dat de inwerktijd voor beide wenkbrauwen precies gelijk is.
5. Ik breng de verf over de hele wenkbrauw aan. Ik begin bij het uiteinde omdat de verf daar wat langer moet intrekken omdat de haartjes blonder zijn. Ik houd de inwerktijd korter dan op de verpakking staat aangegeven om een geverfd effect te voorkomen. De eerste keer dat ik verfde had ik de aangegeven inwerktijd aangehouden en had ik enorm donkere en stekelige wenkbrauwen. Dus ga zeker de eerste keer voor een kortere inwerktijd. Vervolgens doe ik de andere wenkbrauw.
6. De verf haal ik af met een vochtig wattenschijfje. Maak het niet te nat anders druppelt de verf in je ogen. Ik houd wattenstaafjes bij de hand om de vorm eventueel te corrigeren.
7. Is het resultaat te licht, dan herhaal ik de procedure. Vallen je wenkbrauwen desondanks toch te donker uit, dan is dat geen probleem want de kleur vervaagt snel. Binnen een week is het sterke effect ervan wel weg.
8. In sommige tutorials wordt wel aangeraden om de huid rond je wenkbrauwen met een vette crème of vaseline in te smeren om deze te beschermen tegen de verf. Ik doe dit niet omdat de crème en verf wel eens in elkaar willen overvloeien. Ik probeer gewoon zo netjes mogelijk te werken. Dat lukt vrij goed omdat ik mijn wenkbrauwen van tevoren al inteken.
9. Ik vind het niet erg als de verf op de huid onder de haartjes komt. Integendeel. Als de verf mijn huid een beetje kleurt, zien mijn wenkbrauwen er voller en egaler uit.
10. Je kunt je wenkbrauwen zowel voor als na het verven epileren. Sommigen geven er de voorkeur aan om dat na het verven te doen omdat je overtollige haartjes, die dan donkerder zijn, beter ziet. Ik doe het liever van tevoren, ook omdat ik precies de juiste vorm wenkbrauwen wil hebben voordat ik ga verven (zie stap 3).
Dit is alles. Nogmaals, jullie doen het misschien heel anders. Ik zeg niet dat dit de beste methode is. Ieder voor zich zal die in de loop der tijd voor zichzelf ontwikkelen.
Tekst: Charlotte Mesman
© 2021 Zegt het voort, zegt het voort... Alles uit deze krant mag worden doorverteld aan anderen!
Deze uitgave is met uiterste zorg samengesteld. De uitgever is echter niet aansprakelijk voor foutieve vermeldingen, tekstfouten in deze uitgave. Over artikelen, persberichten, prijzen, kleurplaten en puzzels wordt niet gecorrespondeerd. De uitgeverij is niet aansprakelijk voor gebruik van beeld en tekst en gaat er vanuit dat al het aangeleverde vrij is van copyright.