Haaien ‘naar de haaien’ door Squaleen en Squalaan

Apeldoorn 13 april

Waarschijnlijk vraag je jezelf af wat Squalaan is. Squalaan is een stofje dat hetzelfde is als het soort vet wat in onze huid voorkomt. Kortom, we worden er als baby mee geboren. Als we de leeftijd van 30 passeren, zul je merken dat er nog weinig van deze stof aan wordt gemaakt waardoor de huid geleidelijk veroudert. Squalaan wordt gewonnen uit diverse planten. Hierbij valt te denken aan olijven, suikerriet en voornamelijk uit haaien-lever-olie. 


De voordelen van Squalaan

Zoals reeds beschreven is Squalaan een stof dat al van nature in het lichaam thuishoort. Het lichaam neemt deze stof namelijk makkelijk op waardoor een droge huid minder droog wordt en een vette huid minder vet wordt. Als we kijken naar Squalaan kunnen we de volgende voordelen typeren:


• Het stofje zorgt voor een fluweelzachte gevoel op de huid

• Squalaan helpt bij het vocht vast houden in de huid en herstelt hierbij de elasticiteit. 

• Squalaan gaat heel diep in de huid waardoor andere werkzame stoffen met zich mee worden genomen;

• Het stofje heeft een gunstige invloed op huidherstel waardoor wonden en ontstekingen sneller worden genezen. Heb jij problemen van de huid zoals rosacea en eczeem?!! 

• Squalaan werkt tevens ook als een antioxidant tegen diverse radicalen. Deze radicalen worden ontstaan door bijvoorbeeld stress, alcoholgebruik en andere huidverouderende producten. 

• Tot slot heeft er ook een onderzoek plaatsgevonden waaruit blijkt dat Squalaan helpt tegen de bescherming van schadelijke UV stralen.


De nadelen van Squalaan van  haaien-lever-olie

Haaienleverolie bestaat voor 80% uit squaleen, een stof die van nature in ons lichaam voorkomt maar op een bepaald moment verdwijnt waardoor onze huid verouderd. Deze olie is tevens rijk aan vitamine A,D,en E en wordt in twee producten van Purity Herbs verwerkt omwille van zijn bijzondere huidherstellende werking.


Van oudsher werd er in Japan veel vis gegeten en het was dan ook een Japanse chemicus Dr. Mitsumaro Tsjujimoto, gespecialiseerd in oliën en vetten, die in 1906  het geheim achter de haaienleverolie wetenschappelijk openbaarde. Hij ontdekte dat een specifieke stof in de leverolie verantwoordelijk is voor de geneeskrachtige werking. Hij noemde deze stof ‘Squaleen’. De grote hoeveelheid squaleen waarover deze vissen beschikken wordt beschouwd als een belangrijke factor bij hun vermogen om op grote dieptes, waar in de zee heel weinig zuurstof aanwezig is, te overleven.

Haaien worden ook heel oud en sterven zelden door ziekte. Onderzoek wijst uit dat “alkylglycerol” een bestanddeel in haaienleverolie de witte bloedcellen beschermt en hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt.


De jacht is geopend, maar wat is het verschil tussen Squaleen en Squalaan?

Het gaat om hetzelfde ingrediënt: Squaleen is de zuivere vorm die in de natuur voorkomt. Squalaan is de bewerkte en stabielere vorm die nodig is om te kunnen verwerken in huidverzorgingsproducten.

© 2021 Zegt het voort, zegt het voort... Alles uit deze krant mag worden doorverteld aan anderen!

Deze uitgave is met uiterste zorg samengesteld. De uit­gever is echter niet aansprakelijk voor foutieve vermeldingen, tekstfouten in deze uitgave.  Over artikelen, persberichten, prijzen, kleurplaten en puzzels wordt niet gecorrespondeerd. De uitgeverij is niet aansprakelijk voor gebruik van beeld en tekst en gaat er vanuit dat al het aangeleverde vrij is van copyright.