Britta Maria & Maurits Fondse 

zingen ‘De Optocht’

Apeldoorn  28 februari

Britta Maria en Maurits Fondse zijn een samenwerking aangegaan met één van de grootste tekstdichters van Nederland, Ivo de Wijs. Daar is een prachtig nieuw lied uit voort gekomen; De Optocht.


Britta en Maurits openden hun programma 'Chansons van Schoonheid en Troost' steevast met het lied 'Zing Dan', een hertaling van Ivo de Wijs van het lied 'Canzone Arrabbiata' van de Italiaanse componist Nino Rota. Vervolgens werd wederom de prachtige vertaling van Ivo van Aznavours ‘Il y a de trains’ opgenomen.


Reden genoeg om Ivo te benaderen om een volledige nieuwe tekst voor hen te schrijven.
Een aantal weken later kwam de prachtige tekst 'De Optocht' binnen.
Maurits heeft deze tekst vervolgens van prachtige muziek voorzien. Hij heeft alle instrumenten zelf ingespeeld. Met de zang van Britta er bij was 'De Optocht' een feit.

Afgelopen zaterdag 20 februari is De Optocht voor het eerst gedraaid op de radio bij 'De Taalstaat' van Frits Spits. Hij uitte zijn bewondering met de woorden 'Dit lied ontroert met tot in het diepst van mijn ziel - tekst is van een ongekende schoonheid' .

De Optocht is te beluisteren via Spotify en Youtube.

© 2021 Zegt het voort, zegt het voort... Alles uit deze krant mag worden doorverteld aan anderen!

Deze uitgave is met uiterste zorg samengesteld. De uit­gever is echter niet aansprakelijk voor foutieve vermeldingen, tekstfouten in deze uitgave.  Over artikelen, persberichten, prijzen, kleurplaten en puzzels wordt niet gecorrespondeerd. De uitgeverij is niet aansprakelijk voor gebruik van beeld en tekst en gaat er vanuit dat al het aangeleverde vrij is van copyright.