Gelderland omarmt EO-actie ‘Nederland plant bomen’

Apeldoorn 1 maart

Duurzaamheidsinitiatief van EO, Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds. Met de actie ‘Nederland plant bomen’ daagt de EO iedereen in Nederland uit om hun provincie groener te maken. Dat kan heel eenvoudig door voor €7,50 een boom te kopen via nederlandplantbomen.nl.


Van alle ingezamelde bomen wordt in elke provincie nieuw bos gepland. Bossen zorgen voor o.a. schone lucht, beschutting voor dieren én een fijne plek zijn voor mensen om – juist in deze tijd – van de natuur te genieten. Provincie Gelderland sluit zich aan bij de actie en draagt zo ook haar boompje bij.


Peter Drenth, gedeputeerde Provincie Gelderland: “Gelderland is een groene provincie, met veel bomen en veel bos, en dat willen we graag zo houden. Eind vorig jaar hebben we  nieuwe afspraken gemaakt over onze bomen en bossen. We willen bijvoorbeeld 1 miljoen bomen planten en ervoor zorgen dat er 1700 hectare bos bijkomt. Deze mooi actie van de EO past daar heel goed bij. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen”.

 

Koop een boom via Tikkie

Het kopen van een boom via de website nederlandplantbomen.nl kost slechts 1 minuut en heeft een groot effect. Samen wordt er gewerkt aan een gezonde leefomgeving én een beter klimaat. Voor mensen zelf, hun omgeving en voor de toekomst. Om de actie nog eenvoudiger te maken, is het ook mogelijk om de QR-code te scannen en daarmee via Tikkie direct een boom te kopen.  


Persoonlijke verhalen op tv

De actie wordt in maart afgesloten met twee tv-programma’s. Op NPO 1 trekt EO-presentator Bert van Leeuwen op met boswachters uit verschillende provincies om meer te weten te komen over bos. Ook laat Bert zien hoe mooi en bijzonder bos voor mensen kan zijn aan de hand van persoonlijke verhalen. Op NPO Zapp gaan EO-presentatoren Anne-Mar Zwart, Rachel Rosier en Elbert Smelt aan de hand van ingezamelde ideeën van kinderen het ideale Zapp Your Planet-bos creëren. Met de Zapp Your Planet-actie worden kinderen opgeroepen om geld in te zamelen door in actie te komen, waardoor er uiteindelijk nog meer bomen gepland kunnen worden.  


‘Nederland plant bomen’ 

is vanaf 8 maart dagelijks te zien om 16.50 uur bij de EO op NPO 1.

‘Zapp Your Planet’ 

is vanaf 6 maart wekelijks te zien rond 10.00 uur bij de EO op NPO Zapp. 


Partners

'Nederland plant bomen' is een initiatief van de EO, in samenwerking met Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag. De EO wil met de campagne Nederland in beweging brengen om op een verantwoorde manier met de natuur om te gaan. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om nieuwe bossen aan te leggen en plant de bomen. Met Stichting Nationale Boomfeestdag wordt samengewerkt om vooral kinderen te stimuleren om met de klas of met ouders, oma’s en opa’s bomen te gaan kopen om ze te (laten) planten in de bossen van Staatsbosbeheer. 

© 2021 Zegt het voort, zegt het voort... Alles uit deze krant mag worden doorverteld aan anderen!

Deze uitgave is met uiterste zorg samengesteld. De uit­gever is echter niet aansprakelijk voor foutieve vermeldingen, tekstfouten in deze uitgave.  Over artikelen, persberichten, prijzen, kleurplaten en puzzels wordt niet gecorrespondeerd. De uitgeverij is niet aansprakelijk voor gebruik van beeld en tekst en gaat er vanuit dat al het aangeleverde vrij is van copyright.