Speksteen en boetseer workshop

Apeldoorn  12 april

Op zaterdagmiddag 17 april a.s. kunt u deelnemen aan een creatieve en inspirerende workshop speksteen en boetseren bij Barb’s Beeldentuin-Atelier. Ervaring is niet nodig om jouw eigen unieke beeldje te maken. U kunt kiezen voor speksteen vijlen of voor een boetseren met de kneedbare zelf hardende Plusklei. 


Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, met meer als 30 jaar ervaring in het maken van beelden in diverse materialen.

Inspiratie en creativiteit ontstaan vaak vanzelf tijdens de workshop. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan kan tijdens de workshop iets aangereikt worden. Ze laat voorbeelden zien en doet voor hoe je met het gereedschap omgaat. 


Verschillende benaderingen zijn mogelijk, figuratief, abstract, een eigen idee uitwerken en mooie vormen en structuren in steen of klei maken.

Een speksteen kunt u hier uitkiezen, ze zijn voorradig in verschillende vormen, soorten en kleuren en zijn ideaal om in een middag een beeldje van te maken. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. 


De Plusklei is ook voorradig bij het atelier en een half pak is groot genoeg om de hele middag mee te boetseren. Een gemaakt kleibeeldje hoeft, als het klaar is, alleen maar op een rustige plek te staan om te drogen. Na enige tijd is het daarna voldoende uitgehard. Bakken hoeft niet. Deze klei kan thuis beschilderd worden na het uitharden.


Gewerkt wordt er aan lange tafels en met professioneel gereedschap. 

Kosten zijn € 40,- p.p. excl. steen/plusklei. Incl. koffie/thee/koek/btw en 

duurt van 13.00-16.30 uur.


Er werden al veel mensen enthousiast en gingen na afloop met hun zelfgemaakte beeldje naar huis. 

Meer info en aanmelden op www.barbsgallery.com 

© 2021 Zegt het voort, zegt het voort... Alles uit deze krant mag worden doorverteld aan anderen!

Deze uitgave is met uiterste zorg samengesteld. De uit­gever is echter niet aansprakelijk voor foutieve vermeldingen, tekstfouten in deze uitgave.  Over artikelen, persberichten, prijzen, kleurplaten en puzzels wordt niet gecorrespondeerd. De uitgeverij is niet aansprakelijk voor gebruik van beeld en tekst en gaat er vanuit dat al het aangeleverde vrij is van copyright.