Beleef 6 t/m 13 maart het Andriessen Festival gewoon thuis

Apeldoorn 27 februari

Sinds 2019 organiseren Musis Arnhem, Phion, Orkest De Ereprijs en ArtEZ het Andriessen Festival. Voor deze derde editie kunnen we u, ons geliefde publiek, helaas niet fysiek in de concertzaal ontvangen. We zijn erg blij dat we het volledige programma van 6 t/m 13 maart online gratis kunnen aanbieden via een stream, zodat u thuis kunt genieten van de mooiste muziek.


Orkest De Ereprijs presenteert samen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Musis een programma vol hedendaagse muziek in de voetsporen van Louis Andriessen. Andriessens zoektocht naar en composities voor onconventionele instrumentaties creëerde een ensembletraditie die avontuurlijke en onverwachte vormen van geschreven muziek stimuleert. Om de toekomst van klassieke muziek te ontdekken, bundelen Phion en Orkest De Ereprijs hun krachten onder de naam RKST21. Andriessen heeft veel componisten op verschillende manieren beïnvloed. We geven tijdens dit festival een podium aan al deze verschillende benaderingen van muziek van vandaag en we vieren het werk van Louis Andriessen.


Naast RKST21 presenteren verschillende solisten en kleinere ensembles muziek van Tansy Davies, Christiaan Richter, Alisson Kruusmaa, Ed Bennett, Hans Abrahamsen, Hans Koolmees, Martijn Padding, Kate Moore, Klas Torstensson, Nubim Kim, Maike Androsch & Louis Andriessen. Als gevolg van de COVID-beperkingen hebben we kleine aanpassingen gedaan aan het programma. Het pianoconcert van Christiaan Richter, met solist Severin von Eckardstein, zal in première gaan in de volgende editie in 2022.


De streams zijn te bekijken van zaterdag 6 maart 20:00 uur tot en met zaterdag 13 maart, via onze website. Het bekijken van de streams is gratis.Indien u een donatie wilt doen, stellen wij dat zeer op prijs. Met uw steun kunnen wij een zo groot mogelijk publiek kennis laten maken met nieuwe muziek en kunnen wij jonge componisten en musici een podium bieden. 

Meer informatie? Klik hier.

© 2021 Zegt het voort, zegt het voort... Alles uit deze krant mag worden doorverteld aan anderen!

Deze uitgave is met uiterste zorg samengesteld. De uit­gever is echter niet aansprakelijk voor foutieve vermeldingen, tekstfouten in deze uitgave.  Over artikelen, persberichten, prijzen, kleurplaten en puzzels wordt niet gecorrespondeerd. De uitgeverij is niet aansprakelijk voor gebruik van beeld en tekst en gaat er vanuit dat al het aangeleverde vrij is van copyright.