Suzuki introduceert Jimmy Professional

Apeldoorn 24 februari

Suzuki introduceert in voorjaar 2021 de Jimny Professional. Ongekend sterk in het terrein, compact en veelzijdig in de stad en nu nog beter geschikt voor bedrijfsmatige inzet.


Sinds de introductie in 2018 is de Suzuki Jimny een enorme hit. Hij stal de harten van consumenten, van journalisten, maar ook van veel zakelijke gebruikers, die hem vooral waarderen om zijn terreincapaciteiten én compacte afmetingen. Speciaal voor die laatste groep, introduceert Suzuki nu de Jimny Professional, waarbij de achterbank plaats heeft gemaakt voor een grotere bagageruimte en waar er een bagagerek achter de voorstoelen is geplaatst. Zo ontstaat er een laadruimte van maximaal 863 liter, 33 liter meer dan bij de Jimny personenwagen. Ook het laadvermogen stijgt, van 115 kilogram naar 150 kilogram.


Tweezitter


Aan het uiterlijk van de prijswinnende Suzuki Jimny verandert niets. Ook de aandrijflijn wordt niet aangepast. Dat betekent dat de Jimny geleverd wordt met een 1,5 liter viercilinder met 75 kW (102 pk), met AllGrip Pro inschakelbare vierwielaandrijving, lage gearing en Hill Descent Control. Het Suzuki Safety System blijft standaard op de Jimny, met onder meer Dual Sensor Brake Support (DSBS), High Beam Assist, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition en Vehicle Sway Warning. Daarnaast wordt eCall toegevoegd in de Jimny Professional, het systeem dat automatisch een noodoproep kan plegen bij een ongeval. De Jimny Professional is alleen leverbaar als Select-uitvoering. 


Bestellen


De Jimny Professional vervangt in Europa de Jimny personenwagen. In de eerste helft van 2021 komen de eerste exemplaren van de Jimny bedrijfswagen in Nederland aan. 


Suzuki-dealer Pijnappel Automobielen

Kanaal Noord 200

7322 AD Apeldoorn

Tel.: (055) 366 44 00

www.pijnappel.nl

© 2021 Zegt het voort, zegt het voort... Alles uit deze krant mag worden doorverteld aan anderen!

Deze uitgave is met uiterste zorg samengesteld. De uit­gever is echter niet aansprakelijk voor foutieve vermeldingen, tekstfouten in deze uitgave.  Over artikelen, persberichten, prijzen, kleurplaten en puzzels wordt niet gecorrespondeerd. De uitgeverij is niet aansprakelijk voor gebruik van beeld en tekst en gaat er vanuit dat al het aangeleverde vrij is van copyright.